שאלה לדוקטור סנטו

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

17/11/2000 | 18:05 | מאת: שמעון

שלום רב! שאלה לי אליך. אישה שעברה בדיקת קולונוסקופיה וגסטרו ותוצאות הבדיקות היו ב"ה טובות למדי והאולקוס שהתגלה לפני כשנתיים נסגר. אז מדוע החליט הרופא המטפל בכל זאת לערוך ביופסיה? המילה ביופסיה היא די מפחידה, האפ היא נערכת גם במקרים שרוצים לבדוק ממצא חיידקים ובקטריות? אשמח לקבל תשובה בתודה

18/11/2000 | 17:00 | מאת:

שלום שמעון אם התרופא סיכם את הבדיקות כתקינות אין לך סיבה לדאגה. לא ברור לי מהיכן נילקחה בהיופסיה- במידה ומהקיבה ואם הבדיקה היתה תקינה מדובר על ביופסיה לאבחון חידק ההליקובקטר הקשור למחלת האולקוס.ביופסיות נילקחות גם במחלות שפירות.