דלקת לבלב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

17/11/2000 | 17:26 | מאת: שירי

אמי הקשישה לקתה פעמיים בדלקת לבלב. יתכן שהבעיה היתה קשורה לכיס המרה שהוסר בינתיים. היא קבלה זריקות קורטיזון שאולי תרמו להתפתחות ההתקפים. כעת רציתי לדעת איך, אם בכלל, ניתן למנוע מחלה מסוכנת זו אצלה וממה היא צריכה להזהר. היא קבלה מרשם ל simovil לטיפול בכולסטרול אך שמעתי שתרופה זו עלולה להיות בעייתית. האם רצוי שתימנע מנטילתה? אגב, היא גם חולת סוכרת. תודה.

18/11/2000 | 17:16 | מאת:

שלום שירי הסיבה העקרית בארץ לדלקת חריפה של הלבלב היא אבני מרה כך שקיים סכוי טוב שעם הרחקת כיס המרה ההתקפים יפסקו. סימוביל עלול לגרום להפרעה בתפקודי הכבד בדרך כלל לא משמעותית. בנוגע להפסקת הטיפול יש לעעשות זאת בהתיעצות עם רופא המשפחה- השיקולים שיש לקחת בחשבון לפני הפסקת הטיפול הם ערכי הכולסטרול בדם, גילה של אמך וגורמי הבכון הנוספים למחלת כלי דם(ולב)

13/12/2000 | 12:51 | מאת: אי. טי.

דלקת לבלב נובעת משימוש חולני באלכוהול בעיית אבני מרה או מאנומליה מולדת במבנה הלבלב. אני בחור בן 22 שסובל מדלקת לבלב כרונית מגיל 15 בבדיקת תפקודי אנזימים של הלבלב ניתן לראות כי 97% מהלבלב שלי הוא צלקת אחת גדולה-עם אחוזי תפקוד אפסיים. הטיפול במחלה זו היא באמצעות אנזימים(כדור בשם קראון)שבאים בקפסולות וממלאים את התפקיד של עיכול במזון(שהוא תפקידו העיקרי של הלבלב) אשמח לשמוע או לקרוא מיודעי דבר מה יכולות להיות עוד סיבות למצב כרוני תמידי של המחלה. כאמור,אצלי אובחנה המחלה בהיותי בגיל צעיר מאוד,דבר מאוד מאוד מאוד לא אופייני למחלה זו.הייתי מעוניין לדעת מהן סיבות אפשריות. כל הרופאים שיפלו בי העלו אך ורק השערות אך איש מהם לא הצליח לעלות במדויק על הסיבה.