הטיפול בהליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

28/01/2001 | 15:37 | מאת: רינת

ד"ר הירש שלום, שאלתי היא: אני מטופלת מזה 6 ימים בטיפול המשולש של ההליקובקטר. רציתי לדעת האם יודעים אם מתפטרים מן החיידק כבר לאחר מס' ימים של טיפול. מה שאני חשה היום הוא שרמת החומציות בפה ירדה. האם זהו הסימפטום המעיד כי החיידק הוכחד? בעוד כחודש וחצי אני צריכה לעשות בדיקה נשיפתית נוספת. האם רק אז אוכל לדעת אם החיידק הוכחד? ושאלה נוספת האם במשך הטיפול, תחושת צרבת היא תופעה נורמלית. תודה.

30/01/2001 | 21:59 | מאת:

כידוע לכם ישנן תופעות לואי רבות לטיפול כנגד החיידק:כאבי בטן טעם רע בפה סחרחורת יציאה שונה מהרגיל ולכן אי אפשר לשפוט את הצלחת.כשלון הטיפול במהלכו! את בדיקת הנשיפה אנו מציעים לבצע רק אחרי חודש-חודש וחצי כדי להיות בטוחים שהחיידק הושמד לגמרי ולא ישן בלבד!