גזים ונפיחות בבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

14/11/2000 | 22:53 | מאת: בתיה

שלום, אני בחורה בת 26 וחצי. זה מספר שנים (4 שנים), אני סובלת מתופעות תדירות של נפיחות בבטן - ממש מצב הדומה לחודש שישי בהריון - בטן קשה ונפוחה עם תחושה של כאבים בבטן התחתונה (בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיה גנקולוגית כמו מצב של ביוץ, אך זה נשלל בבדיקה בחדר מיון). במקביל ישנם גם גזים ("גרעפסים") תכופים. התופעה חוזרת על עצמה בעיקר בסוף היום או אחרי ארוחה עיקרית. עלי לצין שבעבר הלא רחוק סבלתי מהפרעות אכילה שהיו מלוות בהקאות יזומות. אני צימחונית כבר 14 שנים, גובהי 160 ס"מ ומשקלי כ 65 ק"ג. הבעיה מטרידה אותי ואני חוששת שלא אוכל להיפטר ממנה, משום שגרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך בעקבות הפרעות האכילה שהיו לי בעבר הלא רחוק. אגב גם לפני השתנה, הבטן התחתונה שלי מתנפחת מאוד. אודה לכם על הצעתכם לטיפול בנושא. בתודה מראש, בתיה.

16/11/2000 | 12:12 | מאת: קינייסולוגית

לבתיה אני מציעה לך טיפול אלטרנטיבי, טיפול קינייסולוגי הוליסטי. ללא תרופות, מישחות...... טיפול שעובד.

19/11/2000 | 15:36 | מאת: בתיה

קיבלתי את תשובתך בקשר לבעיית הגסטרולוגיה שיש לי. הייתי מעוניינת לקבל פרטים נוספים אודות השיטה הקינייסולוגית. תודה בתיה. כתב/ה: > > לבתיה > אני מציעה לך טיפול אלטרנטיבי, טיפול קינייסולוגי > הוליסטי. ללא תרופות, מישחות...... > טיפול שעובד.

21/11/2000 | 14:08 | מאת: יעלה

שלום קינייסולוגית, מהי בעצם הקינייסולוגיה , הבנתי שזו דרך של טיפול אלטרנטיב, אבל איך בעצם?

21/11/2000 | 14:06 | מאת: יעלה

שלום בתיה, תבקשי בדיקה של מצב הסרעפת שלך, מאוד יתכן שיש לק בקע סרעפתי, כתוצאה מהקאות תכופות, יש טיפול שמרני לבעיה, וטיפול ניתוחי, - לא קל. הטיפול השמרני כולל הרגלי תזונה נכונים לבעיה, כגון אכילת ארוחות קטנות, ריקון יומיומי של המעים אפילו פעמים ביום, וכד'

23/11/2000 | 21:43 | מאת: בתיה

שלום יעלה. אני מודה לך העצה ששלחת לי. האם יש לך ניסיון דומה? מהו הבסיס עליו את מסתמכת? אני מאמצת את הצעתך, ןבקרוב אגש לבדיקות לשם כך. האם את יודעת מה היא הפרוצדורה לשם בדיקת בקע סרעפתי, ומי מומחה לטפל בבעייה מסוג זה? אני מודעת לכך, שבמידה ואני מקפידה על ארוחות קטנות במהלך היום הדבר מצמצם משמעותית את תופעת הנפיחות הבטן והגזים, לכן סביר מאוד להניח שהשערתך באמת נכונה. ושוב תודה רבה על העצה, בתיה. יעלה כתב/ה: > > שלום בתיה, > > תבקשי בדיקה של מצב הסרעפת שלך, מאוד יתכן שיש לק בקע סרעפתי, > כתוצאה מהקאות תכופות, יש טיפול שמרני לבעיה, וטיפול ניתוחי, - לא > קל. הטיפול השמרני כולל הרגלי תזונה נכונים לבעיה, כגון אכילת > ארוחות קטנות, ריקון יומיומי של המעים אפילו פעמים ביום, וכד'