צהבת נגיפית C ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

21/01/2001 | 16:51 | מאת: יובב

אני לפני תחילת עבודה בצוות רפואי לפני מס' שנים נמצאתי חיובי לנוגדנים נגד HCV .אני אסימפטומטי. בצעתי כ 4 בדיקות PCR במהלך כשנה שהיו כולן שליליות. בצעתי בדיקת RIBA (דור II) שהיתה אינקונקלוסיבית. SGOT היה תקין SGPT בגבול עליון של הנורמה. מה משמעות הדבר. האם אני נשא או שמא רק נחשפתי לנגיף בעבר וכעת אני בריא. האם ישנן בדיקות נוספות אותן ניתן לבצע ע"מ לפזר את הערפל ושאדע אם אני חולה או אם לוא. אם בעתיד ארצה להיות חלק מצות רפואי בבי"ח מה עלי לעשות ולמי יש לפנות. אודה לך מאד על תשובתך.

22/01/2001 | 21:38 | מאת:

לפי התיאור שלך מדובר בהבראה מהמחלה שכן נוגדנים עלולים להיות שנים רבות אך הבדיקה הקובעת לגבי מחלה נוכחית הינה בדיקת ה-PCR כך שאם היא שלילית אינך חולה ואינך מסוכן לסביבה! בהצלחה בעבודתך.