התרחבות של הקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

21/01/2001 | 13:25 | מאת: ג'ודי

שלום רב, אבי בן 75 כ-5 שנים לאחר אירוע מוחי (סיעודי), (ללא אירועים חוזרים) מטופל בתרופות להורדת לחץ דם גבוה, טיקלידיל - לדילול הדם, ודופיקר לפרקינסון. מצבו למרות הנ"ל היה טוב מאוד - הולך עם הליכון, צלול, אוכל ושותה לבד. לפני כחודש נאלץ לעבור ניתוח להוצאת כיס המרה. בעקבות הניתוח חלה "התחרבות של הקיבה" - כהגדרת הרופא, ומאז אינו מסוגל לאכול ולשתות בלי להקיא. הוא מחובר לזונדה וכן לצינור הזנה - דרך האף היישר למעי. אודה לך על הסבר לגבי המצב הנ"ל של הקיבה, תוך כמה זמן תתכווץ הקיבה בחזרה (אם בכלל), מה המדד לבדיקת מצבו בהמשך לשיפור - האם זה קשור לכמות הנוזלים שיוצאים מהזונדה במשך הזמן? והאם ניתן לעשות משהו עכשיו לתיקון המצב ? תודה.

21/01/2001 | 20:24 | מאת: יעל

אני בת 24 וסובלת מתופעה דומה, אך לא עברתי שום ניתוח. לפני כשנה הגעתי למצב של אנורקסיה ובעקבות כך אושפזתי עקב כאבי בטן קשים מאד, ובתקופת האישפוז לא יכולתי לאכול והקאתי. כעת, עליתי קצת במשקל, אך לאחר הארוחה אני סובלת ממלאות יתר, והדבר נפתר רק בעזרת הקאה. כיצד אפשר לתקן זאת?

22/01/2001 | 21:49 | מאת:

מדובר ככל הניראה באטוניה(חוסר התכווצות נאותה )של הקיבה.ניתן להתגבר על ידי כלכלה עניה בשומנים ומתן תרופות המזרזות את התרוקנות הקיבה כמו פרהפולסיד( שיש לתיתו בזהירות למבוגרים לאחר אירועים לבביים)או מוטיליום או פרמין אשר מגבירים את פינוי הקיבה!