שלשולים חוזרים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

13/11/2000 | 23:27 | מאת: מאיה

אני בת 20 ובמהלך השנה וחצי האחרונים אני סובלת מהתקפי שלשול הולכים וחוזרים. אני סובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין. עד כמה שהבנתי, שלשול הינו תופעת לוואי של אלטרוקסין, אך התקפי השלשול התחילו בתקופה שלא הייתי מטופלת בתרופה, והמשיכו גם אחרי שנטלתי אותה. עברתי 2 אולטראסאונדים של הבטן ולא נמצאו ממצאים. עברתי בדיקת צואה שחזרה שלילית ו-2 הרופאים שאצלם נבדקתי (אחד רופא צבאי והשניה רופאת משפחה לאחר שהשתחררתי) שייכו את הבעיה לבלוטת התריס (כי לא נמצאו ממצאים בבדיקות). הבעיה היא שגם שלא הייתי מטופלת באלטרוקסין וגם שאני כן ההתקפים חוזרים. דבר שהאנדוקרינולוגית שלי אישרה כשאמרה שאם כבר שלשול הינו תופעת לוואי של התרופה. על אילו עוד בדיקות אתה ממליץ ? מה יכול להיות הגורם לבעיה זו ? בנוסף אציין שאף אחד מהרופאים לא טרח להפנות אותי למומחה גאסטרו. תודה.

21/11/2000 | 14:17 | מאת: יעלה

שלום לך, רציתי לתת ך לנסות "תרופת סבתא" יעילה כנגד שילשולים, הבעיה בשילשולים שאחרי תקופה של שילשולים, הרירית של המעים הולכת ונהרסת, ומכיון שאין לה הפוגה היא לא יכולה להבנות מחדש, יכול להיות שהיתה ל בעיה שגרמה לשילשולים, אבל היא נעלמה, ומה שיש לך זו תגובת שרשרת, אז תרופת סבתא : תנסי להשיג רימונים, עדין יש בכמה מקומות בשוק, אולי מצומקים , אבל עדין יעילים, ברימונים יש שני חלקים ש"סוגרים" שילשולים, חלק אחד זה הקליפה - להרתיח ולשתות את המים, חלק שני זה מיץ מהגרעינים , סוחטים את הגרעינים ומסננים, ושותים מיץ מ-2 רימונים עוזר לשילשול של מבוגר. המיץ יעיל יותר מהקליפה, וטעים יותר, את לא חיבת לנסות את שניהם תראי מה יותר נוח לך. אם פעם אחת לא מספיקה תשתי כמה פעמים ביום, ואל אכלי מזונות חריפים או מטוגנים. דבר שני שיכול לעזור לך זה תערובת של חידקים שקונים בחנויות טבע, אלו באים במקום החידקים "טובים" שנמצאים במעיים באופן רגיל והגוף צריך אותם , אבל השילשול מחסל אותם, התערובת הזו משקמת באופן זמני את המעיים, והגוף ימשיך ויעשה את שלו.