בעיות במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

12/01/2001 | 10:56 | מאת: א

לפני כחודשיים התחילו שילשולים ועיוותים במעיים, התופעה מופיעה רק אחרי ארוחות. בפניה לרופא משפחה - ניתן טיפול בקולוטאל. טיפול זה הפסיק את בעיות העיוותים במעיים אך תופעת השילשולים ממשיכה. תדירות היציאות היא כ-4 5 פעמים ביום. לעיתים עם דם. למעט האמור לעיל אין ירידה במשקל או תופעות נוספות, הבעיה פשוט משפיעה על "איכות החיים" היום יומית. ברשותי הפניה ליעוץ - גסטרואנטרולוגי אך לעוד חודש ימים. שאלתי היא האם יש טיפול/ בדיקות/ תרופות שיכולות לפתור את הבעיה מהר יותר.

12/01/2001 | 12:21 | מאת: רמי מור- הומאופט

שלום רב איני מקדים את מנהל הפורום במתן תשובה, אך מכוון ששאלתך הוצגה גם בפורום רפואה משלימה, הנני מביא לכאן את המענה לשם הדגש החשיבות. על סמך התאור המוצג , מתחייבת בדיקה מקיפה ע"י גסטרואנטולוג, אין מקום לטיפול אלטרנטיבי ואף לא לטיפול קונבנציונלי מקומי ( רופא משפחה ). אין גם מקום לנקוב בהשערות רפואיות אפשריות, יהא זה צעד חפוז מצידי לעשות כך. במידה ותבצע בדיקה כאמור לעי"ל ויהיו בידך מימצאים ( בתקווה שיהיו ב.מ.פ ). תוכל לשוב אל הפורום בשאלה נוספת הנגזרת מהאבחנה/ אי הבחנה. בברכה רמי מור

13/01/2001 | 22:10 | מאת:

בכח מיקרה של שילשולים עם דם צריך להתיחס לנושא ברצינות רבה! 1.לקחת תרביות צואה אחדות כדי לזהות את הגורם הזיהומי אם הוא קיים. 2.צריך במקביל לבצע בדיקות דם שונות כולל ספירת דם שקיעת דם בדיקות כימיות שונות 3.לבצע קולונוסקופיה וצילום מעי דק לשלול אחת ממחלות הקוליטיס עליהן כתבתי קודם לכן!