דימום וכאב רקטלי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

11/11/2000 | 21:19 | מאת: רונן ר.

אני בן 25. לפני מספר ימים היה לי לאחר עשיית צרכים דימום רקטלי קל ומאז ישנם כאבים במקום בזמן עשיית צרכים. הדימום הקל מאוד חוזר לעיתים. כמו כן הרגשתי שיש באיזור גוש קטנטן, במעלה הרקטום. מה זה יכול להיות. מה הסיכוי שזה לא סרטני. אלו בדיקות הרופא צריך לבצע. בדיקת דם שביצעתי לפני חודש בנסיבות אחרות היתה תקינה לחלוטין. לא ידוע לי על רקע משפחתי של בעיות במעי הגס. מה הסיכוי לסרטן המעי הגס בגיל שכזה שלא על רקע גנטי.

18/11/2000 | 16:44 | מאת:

שלום רונן תאורך מתאים לסדק (פיסורה) בפי הטבעת עם או בלי בעית טחורים. סדק הינה בעיה כואבת (תרתי משמע) אך ניתנת לטיפול תרופתי ונדיר יותר באמצעות ניתוח. הסכוי שמדובר במחלה ממארת קלוש.בכל מקרה ממליץ שתבדק עי פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג לאבחון הבעיה וטיפול בהתאם