אולקוס-אבחון נשיפה או סיב?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

09/01/2001 | 09:02 | מאת: מלי

לדוקטור שלום ברצוני להבין איזה בדיקות עלי לעבור ( חוץ מצילום קיבה שעברתי ) בכדי לגלות אולקוס ומה ההבדל בין בדיקת הנשיפה לגילוי החיידק לבין הבדיקה של הכנסת הסיב לקיבה . אני בת 49 ונאמר לי שעדיף לעבור את הבדיקה עם הסיב ולא נשיפה , אנא חווה את דעתך בנדון בברכה מלי

09/01/2001 | 22:17 | מאת:

1.צילום מערכת העכול העליונה הינה בדיקה לא מדויקת ואמינה דיה לאבחון כיב בקיבה או בתרסריון-במקומות הטובים ביותר ישנה התאמה של 60-80% בין הצילום לממצאים האנדוסקופיים. 2.הנשיפה מעידה על נוכחות החיידק אך אינה יכולה לקב ע אם ישנה דלקת או אולקוס והיא טובה בעיקר כדי לקבע סילוק(ארדיקציה)של החיידק. 3.ניתן להסתמך על מבחן נשיפה חיובי ולטפל בצעירים עד גיל 45 שנ אם אין סימנים וסימפטומים כמו גם בדיקות מעבדה היכולות להעיד על מחלה רצינית(גידול). 4.בכל מקרה בגילך רצוי לבצע גסטרוסקופיה(סיב אופטי)בכל מקרה! וזה בכלל לא נורא!