שמוש בראפאסל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

06/11/2000 | 23:04 | מאת: ישראל י.

כחולה אולצרטיבקולייטיס משתמש אני ב-4 גרם רפאסל ליום. זה למעלה משנה איני סובל מהמחלה ואיני סובל מתופעותיה (שלשולים וכאבים) שאלתי היא האם יש טעם לנסות להפחית מכמות הראפסל ואם לא האם כמות כזו עלולה לפגום בדבר אחר. אני בן 56 ולאחר נתוח מעקפי לב לפני 5 שנים. רק אל תמליץ על בדיקה ראקטלית - כי מזה אני אברח...

08/11/2000 | 08:51 | מאת:

באופן עקרוני התשובה היא כן,ניתן לנסות להוריד את מנון האחזקה כמובן בתאום עם הרופא המטפל.השיקולים שיש לקחת בחשבון הם מהלך המחלה , התגובה לטיפול בעבר ולנסיונות קודמים בהורדת המנון . רפסל הינה תרופה בטוחה בשימוש ארוך טווח ותופעות הלואי הינן נדירות.יש לעקוב באמצעות בדיקות דם אחרי ס.הדם, תפקודי הכבד והכליה כל 3-6 חודשים.