cascade stomach

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

02/01/2001 | 01:44 | מאת: שלטמית

בבדיקת גסטרופיה אופיין אצלי cascade stomachהשאלה במה מדובר בדיוק ומהן הסימפטומים אני סובלת מליחה בגרון שגורמת לי לריח בפה ולתחושה לא נעימה ובבדיקה אובחן אצלי הליקובקטר בו טיפלתי בעזרת קוקטייל אבל זה לא עזר . האם הcascade היא הגורם לליחה? ומה הטיפול בcascade יש לציין שאיני סובלת מכאבי בטן , צרבות וכאלה.

03/01/2001 | 21:44 | מאת:

שלומית-שלום קסקדה מתאר מנח מסוים של הקיבה עם נטיה לקיבה המונחת אופקית. בדרך כלל אין קשר בין מנח זה של הקיבה לסימפטומים! ליחה בגרון יכולה להיגרם ע"י מספר סיבות: 1.בעיה מקומית בגרון-לוע זיהומית או אלרגית.רצוי לקחת מישטח מן הכיח ולטפל בגורם הזיהומי שיתגלה. 2.בכל זאת חלק מריפלוקס בין הקיבה והושט למרות שאין צרכ\בת או כאבי בטן. הריח הרע ניקרא בלועזית הליטוזיס ןהוא יכול לבוא ממיספר מקורות: 1.מערכת הנשימה העליונה:שיניים.חניכיים.סינוסים.לוע-שקדים 2.אם נימצא הליקובקטר פילורי יש לטפל בו.אם לא נימצא החיידק או שהטיפול לא עזר לסילוק הריח כדאי לקחת טיפול בפלאגיל למשך שבוע ימים. מקוה שהיקפתי את הנושא !