דרכי הדבקות בצהבת זיהומית b,c,d,e

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

31/12/2000 | 22:44 | מאת: דויד

שלום ברצוני לברר כיצד ניתן להדבק בסוגי הצהבת הזיהומיות השונות. לפי הידועה לי על-ידי מגעה מיני כאשר יש מגעה עם נוזלי הגוף.האם גם הרוק אשר הינו נוזל גוף יכול להדביק? האם אדם אשר מחוסן אך מקיים מגעה עם חולה צהבת b , יכול האדם המחוסן להעביר את המחלה לאחרים? תודה מראש על תשובתך.

02/01/2001 | 23:07 | מאת:

קיימים מספר נגיפים הגורמים לנזק לכבד-דלקת. נגיף הפטיטיס A עובר בדרך פיקו-אורלית(היינו-מגע בין הצואה-יד-פה)גם ברוק-כיח ומגע יד נגיף הפטיטיס E נדיר בארצנו ושכיח בדרום מיזרח אסיה עובר באותה דרך כמו הפטיטיס A הנגיפים B.C.D.G עוברים במוצרי דם ובמגע מיני. אם אתה מחוסן כנגד הפטיטיס B אתה אינך נידבק ואינך מעביר את המחלה! רוק.דמעות.שתן צואה לא מעבירים את הנגיפים B.C.D.G. בשורה התחתונה רצוי מאוד לקבל חיסון הן כנגד הפטיטיסA והן כנגד הפטיטיסB - (הפטיטיס=דלקת כבד נגיפית מסוג.......