מסאלאמין במקום רפסל?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

27/04/2014 | 16:40 | מאת: keren

שלום, אני מטיילת בהודו וגנבו לי מהתיק בין היתר את חבילות הרפסאל שלי. הרוקח המקומי הציע לי תרופה מקבילה בשם מסאלאמין Mesalamine האם זה בסדר לקחת אותה בנתיים עד שאחזור לארץ בעוד חודשיים? כמו כן, בארץ אני לוקחת מינון של 2 גרם ליום (פעמיים כדור של גרם), ואילו פה הכדורים הם בגודל של 400 מיליגרם או 800 גרם, האם פשוט לקחת מינון משולב כך שבכל יום אצרוך 2 גרם? תודה רבה מראש, קרן

12/05/2014 | 23:08 | מאת: sky

מסלאמין הוא החומר הפעיל גם בתרופה רפאסל. כך שיוצא ששניהם בעצם אותה תרופה רק בשמות מסחריים שונים. לגבי המינון אני חושב שכן כדי לקחת את אותו מינון אל כדי שתשאלי רופא.