רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

19/01/2014 | 12:34 | מאת: נורית

ילד בן 12 שסובל מכאבי בטן. התגלה שרגיש ללקטוז. הוא מאוד אוהב לשתות חלב ושוקו. האם מידי פעם אפשר לתת לו או שאסור בכלל?

20/01/2014 | 12:45 | מאת: דיאטנית קלינית של מועצת החלב

נורית שלום, אי סבילות ללקטוז היא חוסר היכולת לעכל כמויות גדולות של לקטוז כתוצאה ממחסור באנזים המפרק את סוכר החלב. התסמינים יכולים להיות: התנפחות הבטן, גזים, כאבי בטן, בחילה ושלשול. תסמינים אלה נוצרים במערכת העיכול בלבד ולא מערבים תגובה חיסונית. ההמלצות התזונתיות אינן קוראות לרגישים ללקטוז להימנע מחלב ומוצריו אלא לבחור נכון ולשלבם בתפריט היומי. להלן כמה אסטרטגיות תזונתיות: •אכילת מוצרי חלב המכילים כמות נמוכה יחסית של לקטוז, למשל: גבינות בשלות, קוטג' וחלב דל לקטוז •אכילת מוצרי חלב בכמות קטנה במשך היום •אכילת מוצרי חלב בשילוב מזונות נוספים בארוחה •שימוש בתוספת לקטאז: בנוזל או בטבליות ** המלצה זו אינה מחליפה ייעוץ רפואי מקצועי.