קוליטיס? דיברטיקוליטיס?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

08/04/2013 | 14:58 | מאת: ורדית

שלום רב, מזה כחודשיים אני סובלת מהתקפי שלשולים, פעם ב5-7 ימים בערך. לא נראה שיש טריגר כמו מזון ספציפי, אלא משהו רנדומלי לחלוטין. שלשולים מימיים ומלווים בריר, וכאלה שאני לא מסוגלת להתאפק בהם. ביום חמישי האחרון החל כאב חד בבטן השמאלית התחתונה, עד כדי אי יכולת להזדקף וכאבי תופת במגע. לאחר מכן התפשט גם למרכז הבטן, ולווה בחום. ביקור במיון (בו נבדקתי ע"י סטאזרית לרפואה כללית בלבד) העלה שבדיקות הדם תקינות והחליטו לא לאשפז אותי, ובעצם יצאתי משם כלעומת שבאתי. היום (יום ב') הכאב עדיין נוכח אבל נסבל בהחלט. יש לי תור לגסטרו בסוף שבוע הבא, וגם המלצה מרופא המשפחה לקולונסקופיה. אני טבעונית שאוכלת אוכל מלא ובריא, וכרגע כל מה שאני אוכלת מהאוכל הרגיל שלי עושה לי כאבי בטן. רק לחם לבן "עובד" סביר יחסית. האם התמונה מתאימה לקוליטס? ואם כן, מה אני יכולה לעשות כרגע כדי להקל על עצמי עד הביקור אצל הרופא? נראה לי שלא אוכל להמשיך לקחת 4-6 כדורים נגד כאבים כל יום.. תודה רבה

10/04/2013 | 10:30 | מאת: ענת

שלום, אני לא רופאה ולא יכולה לאבחן אבל בגלל שאני בעצמי סבלתי מתסמינים דומים והשתמשתי בנוסחת מולטי-ביליון-דופילוס מתקדמת של סולגאר שמכילה חיידקים ידידותיים שעוזרים לעיכול וזה הקל אצלי על התופעות