קולנו סקופיה ואצל מי מומלץ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

25/12/2012 | 08:10 | מאת: נינה

שלום רב בעלי צריך לעבור קולנו סקופיה ואני מתלבטת בין שני פרופסורים האחד פרופסור צימרמן יוסף מהדסה עין כרם והשני דוקטור סנטו הייתי שמחה לחוות דעתכם בנושא.... וגם להצעות שלצרופאים אחרים. כמו כן שמעתי שיש בדיקת קולנו ללא כל ההכנה לכל מי שעבר אשמח לטיפים ומה להיזהר והכנות כלשהןמשצריךצלדעת חוששת נורא נינה

14/01/2013 | 07:39 | מאת: דיליה

השמות שכתבת אכן מפוצצים, אבל קחי בחשבון, שרופאים ברגה כזו לא מרבים לעסוק ב"זוטות" כמו קולונוסקופיה. המשמעות - הם לאו דווקא בעלי הנסיון הרב לעומת גסטרואנטרולוגים שמבצעים את הפעולה על בסיס קבוע. זו בדיקה פשוטה ביותר (עברתי אותה 4 פעמים), ולמרות ש"ההכנה" לקראתה לא הכי נעימה, מאוד חשוב להקפיד על כל הנחיה ולא לזייף. בכך תלויה הצלחת הבדיקה. אחרת - יהיה על בעלך לעבור שוב את התהליך. גם אני קראתי ש"עובדים" על בדיקה ללא הכנה, אבל בלי לפרט כאן, דמייני לעצמך עד כמה בדיקה כזו יכולה להיות מהימנה, כשכל פרופ מזדמן שהתנחל במעי עלול להראות כפוליפ... לדעתי - תלוי בקופ"ח שלך - ללכת על רופא בעל נסיון, רצוי כזה שעובד במכון גסטרו בבית חולים. בהצלחה !