רפלוקס מוגבר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

17/12/2009 | 08:34 | מאת: רחל

שלום רב אני בת 33, לא מעשנת. לפני כ-6 שנים אובחן אצלי רפלוקס בצילום וקת. מאז הסתדרתי רוב הזמן ללא תרופות. וכאשר לקחתי לקחתי לוסק למשך חודש או חודשים בשנתיים הראשונות. לאחרונה הרגשתי החמרה בצרבות ופניתי לרופא המשפחה שרשם לי אומפרדקס פעם ביום והפנה לגסטרואנטרולוג. לאחר מספר ימים עם אופרדקס הורגשה הטבה וכאשר ביקרתי אצל גסטרואנאנטרולוג כחודש וחצי לאחר מכן הוא הוסיף פמוטידין בלילה. כמעט בכל פעם שלקחתי פמוטידין הרגשתי צרבת מיד לאחר מכן, ולאחר יומיים הוחמר מצבי לכאב יומיומי - תחושת שריפה בחזה. לאחר כחמישה ימים הפסקתי עם הפמוטידין ונשארתי עם אומפרדקס פעם ביום באישור הגסטרואנטרולוג והיתה הטבה מסוימת אך לא מוחלטת ולאחר שבוע בהמלצת רופא המשפחה התחלתי לקחת אומפרדקס נוסף בלילה.אני חמישה ימים עם שני אומפרדקס ביום ואין הטבה ואפילו החמרה. תחושת שריפה כמעט קבועה בחזה בעוצמה משתנה. מאז לקיחת הפמוטידין הפסקתי כמעט לחלוטין לצרוך קפה, שוקולד פירות הדר ושאר מזונות חומציים. כאשר ניסיתי שוקולד הרגשתי החמרה, דבר שלא קרה כמה שבועות קודם לכן, לכן אני חוששת שנוצרה דלקת חמורה, כיב או בעיה אקוטית אחרת. שאלתותי הן: האם הפמוטידין יכול לגרום להחמרה? האם יותר מדי מעכבי פרוטונים יכולים לגרום תופעה הפוכה? בנוסף קראתי כי תת חומציות יכולה לגרום אף היא לצרבת. באופן כללי הם יש לך המלצות לבדיקות/טיפול. תודה

17/12/2009 | 10:55 | מאת: רחל

שכחתי לציין כי גסטרוסקופיה שעברתי לפני שנה וחצי נמצאה תקינה. תודה