שאלה..

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

23/11/2009 | 02:02 | מאת: לירון

שלום ד"ר, יש לי בעיה שמטרידה אותי כבר מס' חודשים ואני רוצה לדעת אם באמת יש סיבה לדאגה ולבדוק את זה או שזה נורמלי ויעבור- יש לי שילשולים תקופה ארוכה ולפעמים עצירות אבל יש גם פעמים שפתאום שוב היציאות רגילות והצואה דקה ארוכה ושוקעת, עברתי תקופה קשה מאוד נפשית בשנה האחרונה כך יכול להיו שזה מלחץ וכו? תודה על העזרה!

29/11/2009 | 22:41 | מאת:

היי לירון התיאור שמסרת אופייני לתסמונת המעי הרגיז, או "הרגיש", כפי שקוראים לזה היום. עצירות ושלשולים לסירוגין זה תסמין קלאסי. מתאים גם לזה שציינת שעברת תקופה קשה. עם זאת, צריך לזכור שאבחנה של מעי רגיז נותנים רק אם "כל הבדיקות תקינות". את צריכה לפנות לרופא משפחה, לספר לו על הבעיה ולבקש בדיקות דם כלליות (אולי גם תרבית צואה) לוודא שלא מסתתרת בעיה אחרת. אם הכל בסדר, פני לרופא גסטרו. יש היום תכשירים שמקלים על תסמיני מעי רגיז (אם זה ממש מציק לך). נסי לקחת תוספי פרוביוטיקה, באישור הרופא. הרבה בריאות