חיסון לשפעת בעת דלקת וטיפול באנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

17/11/2009 | 10:56 | מאת: שרה

שלום רב בני חולה קרוהן, התגלה לפני כ7 שנים,בן 29 כיום,מטופל בפורינטול. רמת WBC כ4.5 . השבוע חש כאב בבית השחי, רופאת המשפחה אבחנה דלקת ורשמה לו מוקסיפן1.5גר' ליום. במקביל התבקש לקבל חיסון לשפעת כי שייך לקב' סיכון(דחינו את החיסון בינתיים) שאלתי : האם השילוב הזה לא מסוכןומעמיס על מערכת החיסון? אשמח מאוד אם מישהו יתייחס להתלבטות שלנו תודה- שרה

20/11/2009 | 15:57 | מאת:

היי שרה אני לא רופאה ולא יכולה לתת לך חוות דעת מקצועית, אבל ההגיון אומר שלא לחסן בזמן שהגוף ירוד בגלל דלקת וטיפול אנטיביוטי. לדעתי האישית, השילוב הזה אכן לא רצוי ולא הייתי עושה את זה. הרבה בריאות