חולת קרוהן הזקוקה לניתוח- יעוץ בבקשה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

12/11/2009 | 14:27 | מאת: סיון

שלום אחותי בת 14 חולת קרוהן ומאושפזת מזה חודש וחצי בשניידר בגלל החמרה במצב המחלה. מקבלת אנטיביוטיקה וסטרואידים ולאחר בדיקת MRE שביצעה(בדיקה חדשנית) גילו שבנוסף לדלקת ועיבוי של המעיים קיימת פיסטולה במעי, שגורמת לזיהום. היא צריכה לעבור כעת ניתוח ואנחנו מאוד מתלבטים בין 2 אפשרויות: 1. לנתח אותה בשניידר, לא ברור לנו כל כך מהי מידת מיומנותם של המנתחים שם. המנתח שאמור לנתח אותה ביצע כ-15 ניתוחים דומים לשלה. 2. לנתח אותה בהמלצת הרב פירר (לאלו שמכירים) אצל פרופסור רייסמן בשערי צדק שהוא המיומן ביותר מבין המנתחים בארץ בניתוחי קרוהן. הבעיה עם אופצייה זו היא שלאחר הניתוח וההחלמה, אם כעבור זמן מה יהיו בעיות נוספות שנצטרך לחזור בגללם לשניידר, הרופאים לא ידעו בדיוק מה ביצע המנתח ומה הבעיה . סביר להניח שהם ידעו אך העובדה שהמנתח הוא מב"ח אחר מהווה בעית תקשורת לדעתנו. האם עלינו להתחשב בשיקול זה ולנתח אותה בשניידר? האם יש בסיס בכלל לחשיבה שלנו על הדברים האלה? או שאין זה משמעותי אם המנתח נמצא בב"ח בו אנו מטופלים בד"כ? אשמח לתגובות, תודה

20/11/2009 | 15:53 | מאת:

היי סיון לעניות דעתי הלגמרי לא מקצועית, ניסיון של 15 ניתוחים כאלה הוא מועט בלבד. לעומת זאת, שמעתי טובות מאד על פרופ רייסמן מירושלים. אני חושבת שזה השיקול החשוב, ולא העבר המידע. הרי יש כאלה שנוסעים להתנתח בחו"ל כשצריך! בכל מקרה, זה מה שאני הייתי עושה. בהצלחה והרבה בריאות

15/12/2009 | 18:44 | מאת: לבנה

בעלי עבר את הניתוח לפני 7 שנים,אצל פרופסור רייסמן בשערי צדק,ממליצה בחום אנחנו מאיזור הצפון.