חולה קרוהן, נוטל 3 גרם פנטסה ביום. שאלה על דקסמול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

25/09/2009 | 09:48 | מאת: תימע

שלום אני חולה קרוהן בן 21 מטופל בפנטסה, עקב חום וסימנים של שפעת עונתית, לקחתי דקסמול קולד יום 2 בלילה ויום אחרי דקסמול קולד יום 2 אחרי א. בוקר ודקסמול קולד יום 2 אחרי א. צהריים. באותו ערב היו לי פעמים שלשולים מיימים והפסקתי לקחת את זה. אני מעולם לא סובל מתופעה זו אלא רק אחרי התקף. בעלון לצרכן קראתי שני דברים שהעירו את תשומת ליבי - הראשון הוא שלא מומלץ לקחת עם כדורים אחרים שמשפיעים על תפקודי כבד, כאמור הפנטסה לטווח ארוך משפיע על תפקודי כבד. ושנית שבמידה ומופיע אחת מהתסימינים שאחד מהם היה שלשול להפסיק ולפנות לרופא. עכשיו הכדור עזר לי לדעתי מאוד למחלה שיש שהתחילה בכאבי גרון ועברה לחום והמון המון ליחה ירוקה, ועכשיו נרגע אבל מתחילה שוב הרעה במצב. השאלה היא האם לדעתכם מדובר בתופעות בעקבות הדקסמול שמחייבות הפסקה ומציאת טיפול אחר או שנשמע כמו משהו שלא קשור לדקסמול. אשמח לחוות דעת מקצועית

25/09/2009 | 09:50 | מאת: תימע

יש לציין גם שהחום בשיא הגיע ל38.2 לפני יומיים, וגם משטח גרון מלפני ארבעה ימים חזר שלילי הסיפור הוא עוד ארוך אך אני מקווה שזה מספיק פרטים.

25/09/2009 | 16:50 | מאת:

היי לך רצית דעה מקצועית ואני לא הכתובת כי אני לא רופאה. יש כאן פורום גסטרו של רופא. עם זאת, לעניות דעתי, גם פנטסה וגם דקסמול הן תרופות קלות ואם אתה לוקח פנטסה הרבה זמן ועושה בדיקות תפקודי כבד נניח כל חצי שנה, סביר להניח שהדקסמול לא פגע לך בכבד, אחרת היו לך תסמינים נוספים. יותר הגיוני להניח שהתסמינים האלה הם חלק מהמחלה שעוברת עליך. אבל שוב - אני לא רופאה, תרים טלפון לרופא משפחה ותשאל אותו. הרבה בריאות