שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

20/08/2009 | 12:54 | מאת: חלי

ליהיא שלום, לפני כשבוע עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה שיצאה ברוך השם תקינה. נלקח לי תבחין אוריאז (מקווה שלא טעיתי בשם..) שיצא אף הוא תקין. אני בת 30 סובלת בחצי שנה אחרונה מצרבות, תחושת "אי נוחות" במרכז הבטן (בקיבה), ובחילות.אני מטופלת בלנטון אך זה לא כ"כ עוזר. ההרגשה שבעיקר מפריעה לי זה תחושת ה"אי נוחות" בקיבה, מעין תחושה של רצון ל"התקפל", להדגיש כי אין כאבים רק אי נוחות.לפעמים כשאני אוכלת יוגורט יש הקלה אבל התחושה הזו מלווה אותי רב שעות היום. אם הגסטרוסקופיה יצאה תקינה והתבחין שלקחו לי גם יצא תקין האם זה אומר בודאות שאין לי רפלוקס? מה לגבי אולקוס האם בדיקה זו שוללת אולקוס בודאות? אילו בדיקות נוספות מומלץ לעשות? הרופאה אמרה שאם הגסטרו תקין אז אין לי מה לדאוג..האמנם? לא הוצע לי שום טיפול חוץ מהלנטון עוד לציין כי מאז שאני זוכרת את עצמי, הבטן שלי תמיד מלאה, אני מסוגלת לא לאכול כמה ימים מבלי להרגיש תחושת רעב.גם כשאני אוכלת משהו הכי קטן אני מתמלאת מאד מהר. הרופאה אמרה לי שכנראה הקיבה "עצלה" אך אין מה לעשות.היא גם הוסיפה "בצחוק" שזה טוב לקלוריות..מאחר ואני מסוגלת מס' ימים לא לאכול והתזונה שלי בגלל זה מאד לקויה (אני גם אנמית עם חוסר ברזל) לא נראה לי שכך זה אמור להיות.ולא ככ נראה לי שזה מצחיק. אך בכל זאת הרופאה לא התרגשה מזה.. האם בגסטרוסקופיה ניתן לראות אם הקיבה באמת עצלה או אם יש בעיה כלשהי? מה את ממליצה לעשות?

24/08/2009 | 17:19 | מאת:

היי חלי, אם הגסטרוסקופיה תקינה, סימן שאין דלקת ואין אולקוס ואת יכולה להיות שקטה. הבעיה כנראה תפקודית ולזה התכוונה הרופאה שאמרה "קיבה עצלה". יש כדורים שמזרזים את תנועתיות מערכת העיכול (לא לנטון) ויש מרפאות מיוחדות במכוני גסטרו בבתי חולים, שכדאי אולי לפנות אליהם. למשל, המכון באיכילוב: http://www.gastro.org.il/120/ וחוץ מזה, אני מסכימה אתך שזה לא בכלל לא מצחיק וההתייחסות של הרופאה לא רצינית, בפרט שאת אנמית והמצב עלול להחמיר. תפני למכון גסטרו או לרופא גסטרו מומחה שיטפל בך כמו שצריך ואל תזניחי. הרבה בריאות