גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

20/08/2009 | 00:54 | מאת: איילת

שלום רב, עשיתי היום בבוקר בדיקת גסטרוסקופיה במרפאת קופת חולים. אני בת 29 סובלת מאנמיה קלה. הרופא הבטיח לי שאקבל טישטוש מקסימלי. קיבלתי ביאטריל 0.1 מ"ג, ודורמיקום 5 מ"ג. בסוף הבדיקה הבנתי שזהו בעצם המינון המקובל, ובעצם כולם מקבלים אותו מינון, כך שלמעשה לא קיבלתי מינון מקסימלי.. הייתי רוצה לדעת האם בבדיקת גסטרוסקופיה שמתבצעת בקופח ניתן לקבל באמת מינון גבוה יותר ממה שקיבלתי? האם באמת זה המינון שמקובל או שקיבלתי יותר מהנורמה? שאלה נוספת באותו נושא, לקח לי 5 שעות להתעורר מהטישטוש בעוד שרבים אחרים ששהו בחדר התאוששות קמו אחרי חצי שעה..האם זה אומר שהם קיבלו מינון נמוך יותר? ודבר אחרון.. הרופא סיפר לי שהתנגדתי בזמן הבדיקה ואפילו "הרבצתי" לאחות", אני לא הרגשתי כלום בבדיקה ואפילו ישנתי טוב בבדיקה ועוד הרבה אחר כך...רציתי לדעת כיצד קורה שישנתי בזמן הבדיקה ולא הרגשתי כלום ובכל זאת התנגדתי ו"הרבצתי" לאחות? האם יכול להיות מצב כזה שבעצם הרגשתי את הבדיקה ובגלל זה התנגדתי והגבתי כמו שהרופא טוען למרות שישנתי?? תודה

24/08/2009 | 17:12 | מאת:

היי איילת עד כמה שאני יודעת זה המינון המקובל שנותנים לכולם. אני לא חושבת שקיבלת יותר מהנורמה. אין לי מושג למה לקח לך יותר זמן להתעורר (את לוקחת תרופות אחרות?), אבל גם כשאני עשיתי את הבדיקה, היו כאלה שקבלו אותו מינון ובקושי יכלו להתעורר. לגבי ההתנהגות שלך בבדיקה, יש מצב שבגלל החומרים את פשוט לא זוכרת :) הרבה בריאות