שאלה לי: איך בודקים אם יש הליקובקטר וגם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

17/08/2009 | 07:53 | מאת: עידן

האם הבדיקה בנשיפה היכולה לטעות ולא להיות אמינה כי אולי יש לי הליקובקטר אבל בבדיקת נשיפה לא נמצא. יש בדיקה אחרת ? תודה

17/08/2009 | 11:21 | מאת:

היי עידן, זאת הבדיקה המקובלת ואם היא תקינה לא ידוע לי שעושים בדיקה נוספת. (אמנם לוקחים ביופסיה במהלך גסטרוסקופיה, אבל זה רק במקרים שהתסמינים קשים) חשוב לדעת האם הקפדת על ההוראות (צום?) והאם שתית את כל החומר. יכולים להיות תסמינים דומים להליקובקטר גם ללא נוכחות החיידק, ורופא יכול לתת לך תרופות מתאימות. הרבה בריאות