שתי קצרות :-)

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

15/08/2009 | 12:23 | מאת: oOo0oOo

1. בגסטרוסקופיה אובחנו הנתונים הבאים, נאמר לי לקבוע תור נוסף לרופא הגסטרו לעוד חודש. האם בעוד חודש יבוצע שוב גסטרוסקופיה לוודא שהדלקות נעלמו, או שמטרת הפגישה היא לקבל את תוצאות הביופסיה ? (או גם וגם ) 2. באופן כללי, במידה ויאובחן בארט, האם בארט הוא מצב הפיך ? (בין אם ע"י ניתוח להשכת השכבה העליונה, בין אם שינוי תזונה או כל דבר אחר, האם יש אפשרות לחזור למצב שבו אין בארט ?) תודה רבה. בקע היאטלי של כ 3 ס"מ, גסטריטיס (דלקת בקיבה) ואזופגיטיס דרגה 2. (בצקת רירית עם פלכים אדומים בשליש התחתון של הוושט - נלקחה ביופסיה) אודם ובצקת רירית באנטרום. (בצל תריסריון ותריסריון יורד תקינים)

17/08/2009 | 11:10 | מאת:

היי, אם לא אמרו לך אחרת, התור הוא לדיון בתוצאות ולא לבדיקה חוזרת. לגבי בארט - עד כמה שידוע לי הטיפול הוא בתרופות להורדת חומציות כדי למנוע החמרה, הדרכה לתזונה ומעקב גסטרוסקופיה כל מספר שנים (3 בד"כ) לראות שאין שינויים סרטניים. הנה עוד קישור למאמרים עם הרבה מידע: http://www.gastromed.co.il/Digestion/Esophagus/#baret תרגיש טוב