תוצאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

13/08/2009 | 11:24 | מאת: oOo0oOo

בן 30, בריא (למעט הכתוב מטה), לא מעשן, אין בעיות מיוחדות. בשל צרבות חוזרות ונשנות, ולאחר שטיפול בהליקובקטר לא עזר, הופנתי לביצוע גסטרוסקופיה, להלן התוצאות : הערות : החולה נוטר בעזרת אוקסימטר נבדקו : ושט, קיבה, בצל תריסריון ותריסריון שני ממצאי הבדיקה : ושט - בצקת רירית עם פלכים אדומים בשליש התחתון של ושט - ביופסיה בקע היאטלי באורך כ 3 ס"מ. באנטרןום - אודם ובצקת רירית. בצל תריסריון ותריסריון יורד - תקינים. מסקנות : אזופגיטיס דרגה 2. בקע היאטלי גסטריטיס אני מבין שהמצב לא מזהיר, להלן מספר שאלות, אשמח למענה : 1. אני מבין שיש דלקת בקיבה שנגרמה מהחיידק, יש דלקת בוושט שנגרמה מהחומציות, יש בקע שגרם לדלקת בוושט (אפשר את מעבר החומצה) ויש חשש לבארט (ולשם כך לקחו ביופסיה) האם הבנתי נכון ? 2. בבדיקת הביופסיה, סטטיסטית, מה הסיכוי לבארט ? 3. במידה ואכן בארט, האם נהוג רק להשאר במעקב (גסטרוסקופיה כל שנה), או לטפל (לחתוך) את החלק הבעייתי ולחבר ? 4. סטטיסטית, באיזו אחוזים בארט הופך לסרטן ? 5. לגבי הבקע, האם נהוג לנתח, או רק לטפל תרופתית ? תודה רבה !!!

17/08/2009 | 11:01 | מאת:

היי לך, אני לא רופאה ולא יכולה לענות לך על השאלות האלו, תשאל את ד"ר גל בפורום הרפואי. תרגיש טוב