קרוהן ארור!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

06/08/2009 | 20:06 | מאת: שי

שלום לכולם, אני סובלת מהתקפי כאבי הטן עזים מאוד, ועדיין לא מצאו לזה אבחנה חד משמעית, אני באה אלייכם ביאוש רב אחרי שיחה עם רופאת גסטרואנטרולוגית שרמזה שהחשד העיקרי שלה זה הקרוהן, אעיך מתמודדים עם הבלתי נודע והכאבים כמה עוד יטרטרו אותי והם יהיה לזה סוף? והאם אוכל להמשיך את חיי ולהגשים את חלומותי? אחרי הכל אי רק בת 21?!?!? בתיקוות אחרונות, תודה. שי

11/08/2009 | 17:20 | מאת:

היי שי מה זאת אומרת שהרופאה "רמזה"? למה היא לא שולחת אותך לעשות קולונוסקופיה ולהסיר את הספק המעצבן? לא מובן לי למה מטרטרים אותך כל כך ולמה את חייבת לסבול ככה. במצב כזה נותנים קודם כל בדיקות דם לאיתור מדדי דלקת, אי ספיגה, anca-asca שזה בדיקות שנותנות כיוון למחלות מעי, בדיקות לשלול צליאק ועוד. אם הבדיקות לא תקינות, עושים קולונוסקופיה עם ביופסיות ומקבלים תשובה. אם לא עברת את התהליך והרופאה לא מסכימה לשלוח אותך לבדיקות כאלו, תעברי רופא! תרגישי טוב

13/08/2009 | 14:02 | מאת: יעל

שלום לך שי,אין ספק שאת צריכה למצות עם הרופא שלך את הטיפול שלך על מנת לדעת בדיוק מה המקור להתקפי כאבי הבטן,אל תתיאשי את צעירה ותעברי את זה,את רק צריכה להיות אסרטיבית מול הרופאים על מנת לקבל את התשובות .הרבה פעמים אין תשובה חד משמעית וכדאי לבדוק גם אפשרויות נוספות.כאבי בטן יכולים להיות גם על רקע רגשי,לכן כדאי לבדוק גם את האפיק הזה. תוכלי להכנס לאתר שמדבר על התמודדות עם מחלה www.hachlama.comאשמח לשוחח איתך.פרטי ההתקשרות באתר. בריאות והחלמה יעל