נוהל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

28/07/2009 | 09:40 | מאת: oOo0oOo

בריא, בן 29, לא מעשן, סובל מצרבות כמעט יומיומיות במשך כשנה וחצי, הליקובטר פילורי לא רלוונטי, רופא המשפחה הפנה לרופא גסטרו. אשמח לקבל התייחסות לשתי הנקודות הבאות : 1. ברור שזה אינדיבידואלי, אבל בהנחה ואין אילוצים ו/אוצורך לבדיקה ספציפית, מה בד"כ הבדיקה הראשונה שרופא הגסטרו יבצע ? צילום בריום ? גסטרוסקופיה ? משהו אחר ? 2. ידוע כי צרבות לאורך זמן עלולות לגרום להרנייה/שינוי הרירית עד לגידולים ממאירים, האם תקופה של שנה-שנתיים, שבהם הצרבת היא בתדירות גבוהה (כמעט יומיומית), היא ארוכה מספיק כדי לגרום לשינוי הנ"ל ? (שני רופאי גסטרו בכירים טענו הפוך, אחד כן ואחד לא, האם יש משהו מבוסס יותר ?) תודה.

31/07/2009 | 16:38 | מאת:

היי 1. יש ויש. לדעתי צילם בריום זה בזבוז אנרגיה. בקש גסטרוסקופיה. 2. אין לי מושג. שאל רופא שלישי :) תרגיש טוב