שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

22/07/2009 | 21:47 | מאת: יהודית אורלב

שלום רב אני בחורה בת 40 וסובלת כבר כמה שנים מכאבי בטן שכללו הקאות, בחילות ואציין שלא אכלתי תזונה נכונה ואכלתי הרבה ובדיקות שערכו לי לא גילו דבר. אני בחורה שמנה כ 95 קילו וגובה 160. אני סובלת כיום כסוכרת ומטופלת בכדורי מטפורמין. אני סובלת לאחרונה במשך חודש מכאבי בטן ושלשולים ואי נוחות רבה בקיבה. אני מרגישה עייפות נוראית. עשיתי בדיקת צואה שיצאה תקינה. יש לי תור לגסטרולוג בעוד הרבה זמן ואני דואגת מה יש לי, אני פוחדת שאין לי משהו חמור. אודה לעזרתך יהודית

28/07/2009 | 19:08 | מאת:

היי יהודית, קודם כל, אם בדיקות ראשונות היו תקינות אז זה סימן טוב, שאין לך דלקת כרונית מעיים או משהו חמור. אני מבינה גם שאין ירידה במשקל, וזה גם סימן טוב מבחינה רפואית (למרות הרצון בדיאטה....). לדעתי, לפני שאת הולכת לגסטרו, כדאי לך לעשות בדיקת נשיפה להליקובקטר ובדיקת אי סבילות ללקטוז. יש מצב שמפתחים אי סבילות למוצרי חלב באמצע החיים וזה גורם לבחילות ושלשולים. הרבה בריאות