חשד לציליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

16/06/2009 | 14:11 | מאת: שי

אני בן 36,סובל כ-10 שנים מצרבות, כאבי בטן חזקים שילשולים ולעיתים גם הקאות עכב זה.ומאובחן כסובל מ-IBS לפני מס' חודשים ע"ס ביופסית תריסריון הועלה חשד לציליאק. מאז - הפחתתי כמעט לחלוטין את התזונה שכוללת גלוטן, ואני מרגיש טוב מאוד. הרופאה המטפלת שלי, אמרה שאין צורך בבדיקות נוספות,משום שאני מרגיש טוב, עכב שינוי התזונה, ובדיקת הדם לא מראה ציליאק. העברתי בקשה לוועדה רפואית בצבא לצורך הורדת פרופיל או שיחרור ממילואים עכב כך. האם בוועדה הרפואית יכולים להתחשב במצבי ללא אבחון מדוייק דל ציליאק?

18/06/2009 | 08:59 | מאת:

היי שי, לא יכולה לענות לך ספיציפית לגבי צליאק, אבל מניסיוני עם הצבא הם דורשים מסמכים ואישורים רפואיים על כל דבר. תשאל בפורום צליאק ב-ynet אולי שם ידעו פרטים מדויקים לנושא שלך: http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2230-18113,00.html הרבה בריאות

29/08/2009 | 09:26 | מאת: ריאד

יש לי ילד בן שבע אובחן ששיש לו ציליאק כבר שנה אני סובל מרחם עלו עד כדי שכולם בבית בגללו אוכלים רוב הזמן אוכל ללא גלוטל מצבי הכללי טוב מוכן לעשות הכול רק לרפא אותו יש תרופה ניסוי מוכן להכול אני עושה את זה רק שלא ירגיש שהוא שונה מאחרים מה לא עשיתי גם בבית הספר נלחמתי עד שהביאו לו ולעוד 15 ילדים מגשים רוצה עזרה לא טוב לי יש לי הרבה כסף מוכן להכול תודה לכם אם יש ביתרון