קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

27/05/2009 | 00:21 | מאת: פאש

שלום, אני די חדשה פה בתחום אבל הייתי רוצה להתייעץ לגבי מס' דברים. אני סובלת משלשולים חריפים דמיים לעיתים (במיוחד אחרי האוכל) וכאבי בטן בלתי סבילים (שהייתי בחדר מיון פעמיים בגללם) כבר מס' חודשים, עברתי בדיקות דם שהצביעו על דלקת בגוף וכן שקיעת הדם שלי הייתה גבוהה מאוד. כמו כן, עברתי בדיקת C.T בטן שבה נמצא כי יש לי מס' בלוטות לימפה נפוחות באזור המעי הדק. ולקינוח עברתי קולונסקופיה וגסטרוקופיה שלא נמצא ממצא מיוחד מלבד פוליפ קטן כמס' ס"מ מפי הטבעת. אמי סובלת ממחלת קרוהן אך המחלה "שקטה" כבר מס' שנים. הגסטרו שאני מטופלת אצלו, אמר שהוא לא יכול לומר לפי הקולונוסקופיה שאני סובלת מקרוהן אך יכול להיות שזה בשלבים מוקדמים שלא ניתן לראות ולכן הוא הביא לי אנטביוטיקה שלא כל כך עוזרת לי וראפאסל שאני אמורה להתחיל ליטול ממחר. האם זה בסדר שהוא נותן לי תרופות לקרוהן למרות שהמחלה לא זוהתה בודאות?

28/05/2009 | 18:33 | מאת:

היי לך, למרות שאני לא רופאה וקטונתי, וכו', אני חושבת שהגסטרו שלך מתייחס למקרה ברצינות ועושה בחכמה. אם לאמא שלך יש קרוהן את בטח יודעת שרפסאל היא תרופה קלה ובטיחותית. לא תמיד אפשר להגיע לאבחנה מדויקת ובמיוחד בנוכחות סמני דלקת יש מצב לעשות טסט טיפולי ולנסות משהו קל כמו רפאסל, זה לא שהוא "התנפל" עליך עם סטרואידים חלילה. בקיצור, אני חושבת שזה לגיטימי בהחלט, ומאחלת לך שזה לא יהיה קרוהן, אבל גם אם כן, לא נורא :) הרבה בריאות