כדור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

04/05/2009 | 19:12 | מאת: Leonardan

בן 29, בריא לחלוטין, משקל תקין, אין בעיות פרט לצרבת. 1. אילו כדורים המשפיעים ל 12-24 שעות קדימה קיימים ? (הכוונה היא לכדורי מניעה מראש למשך היום, ולא לכדור שנוטלים להפחתת הצרבת בזמן אמת) 2. האם יש צורך במרשם רופא ע"מ לרכוש את הכדורים הנ"ל ? (במידה ויש כדור ספציפי שדורש מרשם רופא, והכדור הזה טוב מכל האחרים, אשמח לדעת) 3. האם נטילת קבועה של כדור למניעה יומית כל בוקר, למשך תקופה ארוכה (שנים), יכול להזיק ? תודה רבה.

11/05/2009 | 16:33 | מאת:

היי לך, לדעתי אם המצב מתמשך צריך להתייעץ עם רופא גסטרו. במצבים של רפלוקס כרוני נותנים טיפול לטווח ארוך, תלוי בחומרת התסמינים. (כמו לנטון, למשל, אומפרדקס/לוסק ועוד) ממש לא כדאי לקחת כדורים באופן קבוע בלי מעקב רפואי. במקביל, והכי חשוב, לעשות שינויים תזונתיים, כי בלעדיהם זה לא ילך, גם עם הכדורים. במחשבה שניה, גם רופא משפחה יכול לנסות להתאים טיפול ולשלוח לבדיקת החיידק הליקובקטר פילורי לוודא שזה "רק" צרבת. הרבה בריאות