שלשולים מרובים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

24/03/2009 | 18:13 | מאת: בת

שלום רציתי בבקשה להתיעץ כי אני מיואשת לחלוטין:בת41 סובלת שנים מהמעיים,יציאות מרובות שלשולים,דימומים עשיתי2 בדיקות קולונסקופיה,שאחרונה היתה לפני שנה וחצי והיתה תקינה,ערכתי צילום מעי דק שהיה תקין,בדיקות דם להליקובקטר שהיה תקין. לאחרונה יש החמרה בשלשולים ואני בפחד,רציתי לדעת האם עלי לעבור שוב קולונסקופיה? האם יכול להתפתח גידול סרטני במעי לאחר שנה וחצי? רציתי כמו כן לדעת האם המרוקן מסוכן לכליות במידה ושוב אני עושה קולונסקופיה מה עוד עלי לבקש לעשות כל בדיקות הדם שקיעה וערכי ספיגה בגדר הנורמה תודה

30/03/2009 | 10:27 | מאת:

הי בת, אני מבינה אותך לגמרי. המצב הזה מאד מעיק ומה שגרוע מכל, זה הפחד שמשהו "מתבשל" אצלך ואף אחד לא יודע מה. אבל בכל זאת, נראה שהרופא שלך לא הזניח אותך ובדק את כל מה שצריך היה לבדוק במצב כזה. שקיעת דם ומדדי ספיגה הם מאד חשובים וזה שהם תקינים זה סימן נהדר. אולי הייתי מבקשת גם סי טי בטן, ליתר בטחון. האם עברת בדיקת אי סבילות ללקטוז? לצליאק? אם לא, חשוב לעשות את זה. מה שמדאיג כאן זה הדימומים, כי ללא הדימומים, בוודאי היו מעלים את האפשרות של מעי רגיז, אבל דימומים זה לא חלק ממעי רגיז. השאלה היא אם הדימום נובע מטחורים או מהמעי עצמו ולכן לדעתי את צריכה ללכת לפרוקטולוג שיבדוק מה קורה. בנוסף, לבדוק כמובן שוב בימצאות אנמיה, בגלל כל הדימומים. לגבי הקולונוסקופיה, תשאלי את הרופא שלך. יש להשיג חומר אחר קל יותר לשימוש- פיקוסלקס - אבל, רק הרופא צריך לאשר. הרבה בריאות.