אלחוש ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

09/03/2009 | 00:35 | מאת: ClickRisk

כאשר מחדירים למאושפז זונדה, האם יש מניעה כלשהי לאלחש/להרדים את איזור הגרון/צוואר/וושט טרם החדת הזונדה ? חשוב לציין שלאדם אין בעיה באיזור זה, אלא בקיבה, לכן לא ברור מדוע מתעקשים (ללא הסבר) שלא להפחית מהתהליך הכואב, ע"י הרדמה/אלחוש. האם יש סיבה לכך, או שאין בעיה להרדים/לאלחש את המקום לפני ביצוע הפעולה ? תודה.

11/03/2009 | 20:10 | מאת:

היי לך, אין לי מושג מה לענות לך, אבל יש ב-Ynet פורום מצוין של ד"ר אסתי דהאן שהיא רופאה מרדימה ועונה לשאלות גולשים בצורה נפלאה. כדאי לשאול אותה שם: http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2227-12381,00.html (התכוונתי להפנות אותך לפורום הרדמה כאן בדוקטורס, אבל ראיתי ששאלת כבר שם :) הרבה בריאות