חמוציות ורפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

08/03/2009 | 12:54 | מאת: טליה

שלום רב, אימי בת ה- 79 סובלת מבקע סרעפתי רפלוקס וטעם קבוע של חמוציות בפה. כל מה שהיא אוכלת נעשה חמוץ. היא סובלת ללא הפסק ומיואשת לגמרי. היא לוקחת לוסק אך אין זה עוזר כלל. המצב ממש ממש קשה והכל סובב סביב זה. אנו מאוד זקוקים לעזרה. היא קיבלה תשובה בגאסטרו בירושלים שאין מה לעשות. קשה לי להאמין שזה אכן המצב כי אם כן אז זה נורא. אשמח מאוד לעזרתכם בייעוץ ובכל דבר. תודה ויום נעים, טליה

11/03/2009 | 19:57 | מאת:

שלום טליה, אני לא יודעת על סמך אילו בדיקות קיבלתם את התשובה שאין מה לעשות, אבל גם לי לא נראה שיש סיבה להתייאש, וכמובן אפשר לקבל תמיד חוות דעת שניה ושלישית. מגיע לאנשים בגיל הזה לעבור את שנותיהם המאוחרות באיכות חיים טובה ככל שמתאפשר ולנסות להקל עליהם כמה שאפשר. אני לא יודעת איזה בדיקות ביצעתם אבל יש בדיקה מיוחדת לחומציות בוושט שעושים אותה במכוני גסטרו. האם היא עשתה בדיקת נשיפה להליקובקטר פילורי? האם נבדקה נוכחות פטריה? כדאי גם להתייעץ עם מומחה חניכיים אולי הסיבה נמצאת שם. כמו כן, אולי זו תופעת לוואי של תרופות שהיא לוקחת או של חסרים תזונתיים (יש צורך בבדיקות דם לויטמינים ומינרלים). בקיצור, שווה להמשיך ולבדוק בכל הכיוונים. אם הכל כבר נעשה, יש עוד תרופות אחרות חוץ מלוסק שיכולות לעזור לה נגד החומציות, כמו לנטון, למשל, שהיא תרופה טובה. אם תמצאו פתרון אשמח לשמוע מה עזר. הרבה בריאות לאמך ולך