חוסר תיאבון אצל ילדים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

25/02/2009 | 08:57 | מאת: ענת

בני בן השלוש, אכל באופן מאוזן ובריא עד לפני חודש, מאז החל בהדרגה לצמצם מאכלים, והיום הוא אוכל מעט מאוד ובעיקר מזון בלתי מזין - בסקויט, מעט צימוקים. מלבד חוסר התיאבון והירידה הדרמתית בכמות המזון, הוא נראה בריא, משחק רגיל, ישן רגיל, לא מתלונן על כאבי בטן ויציאותיו רגילות. האם תופעה זאת שכיחה, האם עליו להבדק באופן מקיף?

01/03/2009 | 18:33 | מאת:

היי ענת, אני לא רופאה, אבל מניסיוני כאמא, אם הילד שלך נראה בריא, משחק וישן כרגיל, ולא יורד במשקל, לא נראה לי שצריך לדאוג. יתכן שיש לו או היה לו משהו ויראלי שנותן עדיין את אותותיו. עם זאת, הייתי גם עוקבת אם אין איזו בעיה רגשית בגן או אצל המטפלת שבגללה הוא אולי לחוץ קצת. בכל מקרה, הייתי מעלה את הנושא אצל רופא הילדים, אולי הוא ירצה לתת בדיקת דם לראות שאין חסר תזונתי כלשהו. הרבה בריאות