הליקופטר :-)

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

22/02/2009 | 22:59 | מאת: Certificate

בן 29 בריא, לאחר מספר שנים של צרבות, שתכיפותם הלכה והתגברה, ביצעתי בדיקת דם לאיתור HELICO PYLORI IgG. הבדיקה יצאה חיובית עם ערך של 5.4 (הבנתי שמעל 1.1 נחשב חיובי) קבעתי תור לרופא המשפחה, בינתיים אשמח ללמוד מספר פרטים : 1. קראתי שהחיידק עלול לגרום לסרטן בקיבה, האם ללא קשר לטיפול האנטיביוטי שאקבל מומלץ לבצע גסטרוסקופיה למרות גילי ? 2. קראתי שההדבקה היא (בין השאר) דרך רוק, האם מומלץ לאישתי להבדק, למרות שאינה מגלה תסמיני אי נוחות הקשורים בקיבה ? 3. כיצד נדע אם הטיפול שאקבל עוזר ? האם רמת 5.4 IGG אמורה לרדת, או שזה מספר שעשוי להשאר (כמו נוגדני חיסונים שמקבלים) 4. לידע כללי, מה משמעות המספר ? האם תוצאה של 150 (לדוגמא), היא חמורה יותר ? תודה רבה !

23/02/2009 | 14:13 | מאת:

שלום לך, לאט לאט...אני לא רופאה, אבל ממה שאני יודעת: 1. חיידק לא מטופל מגביר אכן את הסיכון לסרטן הוושט והקיבה ולכן פשוט צריך לטפל. אין חובה לרוץ ולעשות גסטרוסקופיה. 2. יש הרבה אנשים שנושאים את החיידק (יש אומרים אפילו רוב האוכלוסיה) אבל לרובם הוא לא גורם דלקת או תסמינים. לכן אם היא לא סובלת מכלום, לא נראה לי שהיא צריכה לעשות. 3. תדע שהטיפול עוזר כי תעשה בדיקת ביקורת זמן מה לאחר סיום הטיפול, וחייבים לעשות אותה ולא לחפף כי על הסיכון לסרטן אתה הרי כבר יודע :) אגב, לפעמים צריך יותר ממחזור טיפול אחד כדי להכחיד חיידק עקשן אז לא להתייאש אם אין הטבה מהירה. 4. לא יודעת הרבה בריאות