גזים בקיבה ובמעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

21/02/2009 | 12:45 | מאת: סבטלנה

קיבה ומעיים מלאים בגזים אצל תינוק בן 3.5 חודשים שלום רב התינוק שלי סובל מבטן נפוחה מאוד וכאבים ץ בבירור במיון (לאחר שעשו צילום ) ראו שהקיבה שלו מוגדלת פי 4 מהנורמה ומלאת גזים ץ גם המעיים שלו מלא בגזים.לאחר שהכניסו זונדה לקיבה הנפיחות ירדה במעט אך למחורת חזרה. חשוב לציין שהתינוק סובל מעצירויות והצואה שיוצאת בצבא ירקרק.הילד אינו שקט ונראה כי סובל מכאבי בטן בגיל 1.5 עבר וירוס RCV ויש לו גם רגישות בכבד. התינוק ניזון ממטרנה חלבית . האם מדובר באלרגיה לאוכל ? מה עליי לעשות ?

22/02/2009 | 15:49 | מאת:

היי סבטלנה, אני לא רופאה והשאלה שלך "גדולה" עלי. את צריכה ייעוץ ומעקב מסודר של רופא גסטרו, אבל כזה שמומחה דוקא בילדים. אין ספק שהילד צריך לעבור בדיקות מקיפות, כולל הערכה של התזונה. קשה לראות ילד סובל בכל גיל, ובוודאי כשמדובר בתינוק כל כך רך. מקווה שתמצאו פתרון בקרוב. הרבה בריאות