שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

15/02/2009 | 22:24 | מאת: מיכל

רציתי לדעת האם יש קשר בין השמנה לגזים אני שוקלת 105 וכבר כמה חודשים אני סובלת מגזים בבטן אבל בכמות לא רגילה למרות שניסתי כבר כדורים מבית מרקחת והפסקתי לאכול דברים שהמליצו לי וזה עדיין לא עוזר.

16/02/2009 | 08:15 | מאת:

שלום מיכל, גזים גורמים לנפיחות הבטן אבל לא קשורים לעלייה במשקל. עם זאת, יכול להיות מאד שאת אוכלת דברים שאת רגישה להם שגורמים להצטברות נוזלים, למשל. בנוסף, מזונות כמו סוכר לבן וקמח לבן מעוררים אצל חלק מהאנשים סוג של "התמכרות" והם גם ידועים כגורמי גזים. לפי דעתי את צריכה לנסות - אם עוד לא עשית - להפסיק לגמרי מוצרי קמח לבן, סוכר לבן וחלב. בשלב הבא, להפסיק גם סוכרי דייאט, כי למרבה הצער, גם הם עושים גזים. נראה לי שכדאי לך לפנות לרופא גסטרו בצורה מסודרת. הרופא שלי, למשל, ד"ר משה סנטו מאיכילוב, מתמחה גם בהשמנת יתר. אולי כדאי לך לפנות אליו דרך הביטוחים המשלימים,אולי זה יעזור. בנוסף, הנה קישורים בנושא: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/REMEDIEs/H-Remedies-Flatulence.html http://gastro.sheba.co.il/285/ הרבה בריאות

16/02/2009 | 21:50 | מאת: מיכל

אני מודה לך מאוד על שענית לשאלתי אך רציתי לדעת אם הגזים יכולים להיווצר ממשקל גבוה אני מודעת לכך שגזים לא גורמים להשמנה ועוד דבר כמו שצינתי קודם לכן הפסקתי לאכול את כל המוצרים שציינת לגמרי אני לא נוגעת בכלל ועדיין זה לא עוזר ועוד דבר סבלתי בעבר מחיידק בקיבה אולי יש קשר לזה אם תוכלי לענות לי אני ישמח