צרבת מפתיעה :-)
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
בן 28, משקל תקין, בריא, אין שום בעיות פרט לנושא הצרבת. לפני מספר שנים התחלתי להרגיש בצרבות מידי פעם, ועם הזמן התדירות הולכת ומתגברת. ניסיתי להבין מה בדיוק גורם לצרבת מבחינת תזונה, והגעתי למסקנות הבאות : לחם, פיתות וכו' - כל דבר שיש בו קמח - כמעט תמיד יגרום לי לצרבת. דברים עתירי שמן - מעלים מאוד את ההסתברות לצרבת. כמובן ששילוב של הנ"ל (כגון בורקס, שווארמה בפיתה וכו') - גורמים לצרבת 1. האם קמח ושמן (יחד ולחוד) ידועים בתור הגורמים לצרבת, או שזה לא ממש נפוץ ? 2. כמו כן, שמתי לב שכאשר אני אוכל הרבה, אז גם הסיכוי לצרבת עולה, האם זה ידוע ? אולי מכיוון שכשהקיבה מלאה מידי, קל יותר לחומצות לעלות מעלה ? 3. למרות המסקנות הנ"ל, לעיתים כשאני אוכל מוצרי קמח ו/או שמן, אין לי צרבת כלל, ולעיתים גם כאשר אני אוכל דברים אחרים לגמרי, יש לי פתאום צרבת, כך שלא ממש ברור מה הטריגרים. האם יש בדיקה רפואית שניתן לבצע, ע"מ לאבחן במדויק את כל הרכיבים הגורמים לצרבת, ע"מ שאוכל להמנע מהם ? 4. האם עדיין קיים הניתוח המטפל בשסתום הסורר לנטרול בעית הצרבת ? אשמח לקבל פרטים. כמובן שנ"ל אינו תחליף לייעוץ רפואי מסודר (שיבוצע), אלא רק דיעות כלליות ולא מחייבות. תודה רבה.
שלום ליסינג, התשובה לכל שאלותיך היא: כן. קודם כל, נכון שמוצרי קמח לבן ושמן מחמירים צרבת. דבר שני, גם כשאוכלים כמויות גדולות האוכל "עולה" ולכן דבר ראשון אומרים למי שסובל מהבעיה לאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות ולא ללכת לישון ממש אחרי האוכל. שאלת לגבי בדיקות - אתה חייב לגשת לרופא שלך ולבקש בדיקות. יכולות להיות לתופעה כל מיני סיבות, החל מ"סתם" קשיי עיכול מלחץ או מעי רגיז, אבל בד"כ התופעה היא יותר "גופנית" והיא נגרמת מריפלוקס, חיידק שנקרא הליקובקטר פילורי, דלקת בוושט, וכו. שלכל אחת מהן יש טיפול תרופתי יעיל ואין צורך שתסבול סתם. גם לשאלה הרביעית התשובה כן. יש ניתוח אבל עושים אותו במקרים קיצוניים והוא לא תמיד עוזר. לא כדאי. במקום זה, לך לרופא, תיבדק ותעשה במקביל שינויים תזונתיים: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/REMEDIEs/H-Remedies-Heartburn.html http://www.adama.net/index/tevali-heartburn הרבה בריאות