כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

20/01/2009 | 08:49 | מאת: תמיר

שלום, מזה קרוב לשנה אני סובל מכאב בבטן העליונה מצד ימין, קצת מתחת לצלעות. לאחרונה הכאבים הפכו לממש בלתי נסבלים, וגם מקרינים לגב. הכאבים חמורים יותר בישיבה ממושכת (נהיגה או במשרד) ופחות לאחר פעילות גופנית כמו רכיבה על אופניים או הליכה. לאורך השנה עשיתי, בהמלצת רופאים שונים (משפחה, גסטרו, כירורג, אורטופד) את הבדיקות הבאות: גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, CT חלל הבטן, אולטראסאונד חלל הבטן, אולטראסאונד דופן הבטן, שיקוף ריאות ומיפוי עצמות. הממצאים היחידים הם פוליפ בכיס המרה בגודל 6 ממ שלא גדל במעקב אחרי חצי שנה ובקע בטבור (מרחק מהטבור לאזור הכאב הוא כ-15 ס"מ). הייתי מבקש לקבל כיוון נוסף לחיפוש אחר מקור הכאב. תודה

21/01/2009 | 22:12 | מאת:

היי תמיר, אתה כותב שעברת מספר רופאים ולא מצאו כלום, ואין לי רעיון נוסף.עם זאת, אני חושבת שלא כדאי להפסיק את הבירור כי אם אתה מגדיר את הכאבים "בלתי נסבלים" חייבת להיות להם סיבה שהרופאים פשוט עדיין לא עלו עליה. אם עברה שנה מאז הבירור, שווה לחזור על הבדיקות. אני לא יודעת אם הלכת לחוו"ד שניה אצל גסטרו/אורטופד, אבל פעמים רבות fresh look לא מזיק במקרים כאלה. אולי אפילו להתייעץ עם מומחה לכאב. יש מרפאות כאב מיחדות שמטפלות בכאבים כרוניים. מצטערת שאין לי מה לחדש... הרבה בריאות