גזים בכמות מוגזמת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

10/01/2009 | 08:26 | מאת: רבקה

ב 3 חודשים אחרונים יש לי שינוי קיצוני בכמויות הגזים שגופי מיצר.לא שיניתי את הרגלי אכילה וזה לא מלווה בכאבים.שמעתי שקיים מצב של קנדידה במעי הגס שיכולה לגרום לתופעה זו. מה לעשות? אפשר לבדוק? אשמח לקבל תשובה

13/01/2009 | 09:37 | מאת:

היי רבקה, כל נושא הקנדידה מאד שנוי במחלוקת ויש הרבה "מרפאים" מטעם עצמם ומעבדות פרטיות שחוגגות על העניין. לפעמים באמצע החיים, כביכול משום מקום, מתפתחת אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב). גם אצלי זה קרה ככה פתאום. תנסי להפסיק מוצרי חלב ולראות מה קורה. כמו כן, התגברות גזים יכולה להיות תופעה של מעי רגיש בעקבות מתח. האם הייתה לך תקופה מתוחה לאחרונה? בכל מקרה של שינוי חדש ביציאות או בתפקוד מערכת העיכול שלא עובר אחרי כמה שבועות, כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו. הרבה בריאות