פרוקטיטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

19/11/2008 | 22:50 | מאת: אבי

שלום רב, עברתי אתמול קולונסקופיה והפרופסור קבע שיש פרוקטיטיס קשה ולקח ביופסיות.מדוע נלקחות ביופסיות אם בוודאות קבע שמדובר במחלה זו?מהו הטיפול?שאר המעי שנבדק תקין?האם הביופסיה תפקידה לגלות את סוג הדלקת וסוג טיפול?

22/11/2008 | 21:50 | מאת:

היי אבי, כשהרופא רואה דלקת במהלך הבדיקה (וגם לפעמים כשהוא לא רואה) הוא לוקח ביופסיות. גם אם ראו דלקת, יש לוודא את קיומה, סוגה וחומרתה. הטיפול הוא אנטי-דלקתי ומותאם אישית לכל חולה. בדרך כלל תרופות אנטי דלקתיות, הרבה פעמים כולל חוקנים. מצ"ב קישור: http://crohnsandcolitis.wiki.co.il/index.php/%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%98%D7%99%D7%A1 הרבה בריאות