שילשולים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

06/11/2008 | 12:04 | מאת: שני

שלום, יש לי בעיה כבר די הרבה זמן. כל יום אני צריכה לרוץ לשירותים בגלל לחץ.. כל יום יש לי יציאות, לפעמים 3 פעמים וזה תמיד בא כשאני בלחץ קצת. אין לי איך לשלוט בזה וזה מפריע לי בחיים. לפחות פעם בשבוע אני משלשלת וזה מפריע לחיות כרגיל. יש איזשהי דרך שאני יכולה לטפל בזה?

07/11/2008 | 12:57 | מאת:

היי שני, קודם כל את צריכה לגשת לרופא גסטרו (קודם כל לבקש בדיקות דם מרופא משפחה) כדי לוודא שהכל באמת כמו שאת אומרת כתוצאה מלחץ ולא מסיבות אחרות כמו דלקת או חידק במעיים או משהו כזה. רק כשלא מוצאים כלום אפשר לומר שזה מלחץ, מה שנקרא - תסמונת המעי הרגיש. גם במקרה של התסמונת יש תרופות שיכולות להקל, את יכולה ללמוד ביופידבק במרפאות רפואה משלימה של קופת חולים, למצוא את השינויים התזונתיים שעושים לך טוב ועוד. יש ספר מעולה בנושא הזה - "לוקחים לבטן במקום ללב" (משהו כזה) של פרופ עמי ספרבר. ממליצה בחום. כמו כן, אני מצפרת לך קישורים על הבעיה ועל פתרונות אפשריים. http://www.gastromed.co.il/Digestion/Intestine/ http://www.solgar.co.il/?CategoryID=379&ArticleID=712 תרגישי טוב