אני בן 47 יש לי שאלה חשובה????

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

05/11/2008 | 16:58 | מאת: אילן

אני בן 47 בריא בשנים האחרונות לא ביקרתי אצל רופא בשנה האחרונה התחיל לי כאבים בבטן זה קורה בלילה שאני שוכב פיתאום יש לי כאבים בכיבה אני מרגיש שורףףףףף שורף וכאילו צריך שירותים ולא יוצא כלוםהכאבים בלתי ניסבלים כול פעם אישתי מזמינה רופא נותן לי כדורים שמחלישים את הכאב והוא נותן לי אפניה לרופא גסטרו אבל שהכאב עובר אז אני מזלזל ולא הולך להיבדק רציתי לדעת מזה יכול להיות ואם חשוב לי ללכת להיבדק?????

07/11/2008 | 12:50 | מאת:

היי אילן, ברור שאתה חייב ללכת לרופא גסטרו. אולי יש לך רפלוקס, שזה עלייה של חומצות הקיבה אל הוושט, שזו תופעה שעושה כאבים בבטן עליונה וצריבות חזקות. יש טיפול בדברים האלה וזה לא בעיה בכלל. צריך גם לשלול בעיות אחרות כמו חיידק הליקובקטר פילורי, כיב קיבה (אולקוס) ואולי גם מעורבים כאן תסמיני מעי רגיז. בקיצור, על כל אלה יש טיפולים טובים, ואתה יכול לקבל גם הדרכה מדיאטנית מה לאכול ומה לא לאכול. חבל לסבול ובטח שאסור להזניח, כי אם יש דלקת בוושט או בקיבה וזה לא מטופל, עלולים להיגרם נזקים לטווח הארוך. לך כבר לרופא :) הרבה בריאות