גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

24/10/2008 | 15:11 | מאת: הלנה- דחוף ביותר

שמי הלנה אני בת 34 הלכתי לבדיקת גסטרוסקופיה וגילו לי דלקת בקיבה וכאשר עשיתי הרדמה רצו לקחת לי ביופסיות לבדוק אם יש גידולים בקיבה אבל הרופא טען כי זזתי המון במהלך ההרדמה ולא בתת מודע. השאלה שלי אליך היא מה הסיכונים של הדלקת בקיבה? ומדוע בזמן ההרדמה זזתי למרות שהזריקו לי גם חומר הרגעה וגם חומר מרדים ולא הצליחו לבצע את הבדיקה רק לקחו בדיקה לצליאק אני לוקח לנטון 3 חודשים האם זה עוזר לדלקת בקיבה? ומה הגורמים לדלקת בקיבה? ואיזה טיפול תרופתי אפשר לעשות?

27/10/2008 | 12:40 | מאת:

שלום הלנה דלקת בקיבה לא מטופלת קודם כל פוגעת מאד באיכות החיים וגם יכולה להגביר את הסיכון לסרטן. אני כמובן לא יכולה לדעת מדוע זזת ואם קיבלת את מלוא הטשטוש אבל אני יכולה לספר מעצמי שגם אני, למרות טשטוש חזק, זזתי והיו לי עוויתות הקאה בזמן הבדיקה. יש אנשים רגישים יותר כנראה :) דלקת בקיבה יכולה להגרם מכמה סיבות ואחת מהן, הנפוצה יותר, היא החיידק הליקובקטר פילורי. אם יש חיידק הלנטון לא מספיק וצריך להוסיף לו 2 אנטיביוטיקות. את זה רופא צריך לקבוע בבדיקה. יש גם שינויים תזונתיים שצריך לעשות כדי לעזור לריפוי הדלקת. אני מצרפת קישורים למאמרים בנושא: http://www.clalit.org.il/he-il/family/parents/familys+health/articles/%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A7%D7%98%D7%A8+%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%99.htm http://naturemed.co.il/in_si/health_60.html הרבה בריאות