בדיקת גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

21/10/2008 | 16:54 | מאת: ליאור

שלום רב.לפני כשנה וחצי במיסגרת אישפוז כתוצאה מניתוח בבלוטות הזעה בבית השחי הייתי אמור לעבור את הבדיקה תוך מתן טישטוש.לאחר נסיונות חוזרים ונישנים עם העלאת חומר הטישטוש לא ניתן היה לבצע את הבדיקה והוזרתי למחלקה.בימים אלו המליץ לי רופא גסטרולוג של הקופה לעבור את הבדיקה תוך כדי הרדמה מלאה. האם זה מקובל ? האם זה לא מסוכן ? האם הבדיקה יותר מורכבת מאשר ביצועה נעשה תוך כדי הרדמה כללית ולא בדרך של טישטוש ? יש להוסיף שבבדיקות פרטיות שביצעתי לאחרונה ניתגלתה פטריית קנדידה בגופי+חיידק ההליקובקטור,שאת הטיפול בו טרם היתחלתי.איזה תרופות אנטיביוטיות ניתנות למיגור החיידק ? תודה ליאור

21/10/2008 | 21:45 | מאת:

היי ליאור אתחיל מהסוף - לגבי הבדיקות הפרטיות - לא על המכונים אמינים ומדי הרבה אנשים מקבלים שם אבחנה של קנדידה. הייתי שואלת רופא לפני טיפול. לגבי ההליקובקטר הטיפול הוא משולש - 2 סוגים של אנטיביוטיקה ותרופה אחת להורדת חומציות. חובה לעשות בדיקת ביקורת ולוודא שהחיידק הוכחד. אם לא - יש לחזור על הטיפול, לרוב עם תרופות שונות. לגבי הגסטרוסקופיה, אני לא יודעת למה הפנו אותך לבדיקה ומה הקשר לאשפוז לבלוטות ההזעה. אם התגלה חיידק הליקו. יכול מאד להיות שהתסמינים שבגללם אולי קיבלת את הבדיקה ייעלמו. לגבי ההרדמה - לא מכירה כאלה שעשו בהרדמה. אני יכולה לספר מניסיוני שלי - היה לי נסיון גרוע אצל רופא אחד, שנתן טשטוש מינימלי ובקושי עברתי את הבדיקה. בפעם השניה, עשיתי באופן פרטי אצל הרופא שלי (הביטוח הרפואי מימן את הכל!) וסיפרתי לו על "הטראומה" שלי. לדבריו - יש מכשיר בדיקה עדין יותר, שמשתמשים אתו לבדוק ילדים וגם כדי לבדוק מטופלים "עם טראומות קודמות" :). ובאמת, הפעם הבדיקה הייתה הרבה יותר קלה. לפי דעתי לא שווה להסתכן בהרדמה מלאה, אם כי יש וודאי כאלה שחולקים על דעתי. אם אתה (את?) מעוניין, אתן לך את הפרטים של הרופא שלי. בכל מקרה, בהצלחה ותוצאות טובות הרבה בריאות