שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

20/08/2008 | 22:51 | מאת: שאלה

ליהיא ראיתי שכתבת לאנשים בקשר לכאבי בטן וגזים וכו' שמומלץ להם לנסות לעשות הפסקה עם קמח לבן, מוצרי חלב וכד' והבנתי זאת. (אי סבילות ללקטוז, צליאק וכו') אך לא הבנתי למה המלצת גם להמנע ממוצרי דיאט? האם הסוכרלוז והאספרטיים חומרים "מנפחים"? ממה בדיוק יש להמנע? תודה

26/08/2008 | 21:15 | מאת:

היי, הממתיקים המלאכותיים המעיקים הם הסוכרים הכהלים, ששמותיהם נגמרים ב-ול (כמו קסיליטול, מלטיטול ומניטול). עם זאת, מניסיונם של רבים גם סוכרי דיאט אחרים גורמים לגזים, והתגובה מאד אינדיבידואלית. לי, למשל, חלק מהגלידות והיוגורטים הדיאטטיים הופכים את הבטן ממש ואחרים ממש "בטיחותיים" לשימוש. זה עניין של ניסוי וטעייה. הרבה בריאות