מעי רגיז ועצירות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

19/08/2008 | 22:08 | מאת: נועה

יש לי מעי רגיז עם עצירות, אני כל הזמן מרגישה שיש לי דחוף ולא יוצא כלום,ואני נורא מתאמצת להוציא בסוף יוצא לי מפורר כמו שילשול בערך פעם ביום אבל קשה לי נורא להוציא אני לוקחת קונסיל כפית ביום עם איזה 3 כוסות מים לפני השינה וצריכה להתעורר בלילה ושותה מלא מים במשך היום בגלל זה יש לי גם המון פיפי אני לא יודעת איך להתמודד עם כל הבעיות האלו מה לעשות?

20/08/2008 | 17:13 | מאת:

היי נועה, אני חושבת שאת צריכה להתייעץ עם רופא גסטרו, כי אם שתייה רבה של מים + קונסיל לא עוזרים, צריך לבדוק לעומק מה הגורם. אולי יש ריפיון של שרירי רצפת האגן (מרוב התאמצות?) שמשפיע גם על שלפוחית השתן, ואז הבירור צריך להיות במקביל עם אורולוג. הרבה בריאות

02/09/2008 | 15:55 | מאת: עמיחי

נועה היקרה שלום חסר מידע פתלוגי שיכול לסייע בפתרון. כמה זמן את סובלת מזה? אני סבור שהבעייה יכולה לנבוע ממספר גורמים חלקם לא ידועים אבל יוודעו כרגע מה שאני יכול להגיד זה שיש אולי עניין של הרגל או תופעה שנקראת מעי עצל אצל אנשים שממהרים ביציאות או דוחים יציאות. וזה ניתן לפתרון על ידי תזונה מרובה בסיבים וחובה פעילות גופנית וארוחות סדירות וזה דורש מעט זמן. אם התופעה ממש מפריעה לך בשגרה קחי פסק זמן להרגע ותנסי לשנות את התפריט שלך לגמרי בייעוץ מקצועי לתקופה של שבועיים לפחות ואז ככל הנראה תראי שינויים. לרוב התופעה היא סמפטום של חיים של אטרף ושל לחצים חיצוניים שדוחקים את הבן אדם והוא נמצא כל הזמן במרוצה. מקווה שזה עוזר בריאות וכל טוב